Forside Apple iPhone 7: Slår alle salgsrekorder

iPhone 7: Slår alle salgsrekorder

832
Apples salg af iPhone 7 er rekordhøje. Deres omsætning er bedre end nogensinde.

iPhonen har lige nu enorm stor popularitetsfremgang. Tocifrede stigning i Vesteuropa og USA i fjerde kvartal sikrer Apple en enorm rekordomsætning

Apple har præsenteret deres regnskabet for fjerde kvartal 2016, og det ser ud til at det dårlige salg er vendt. iPhonen er blevet mere populær end nogensinde og oplever dobbeltcifrede vækstrater i blandt andet Vesteuropa og USA.

Deres omsætningen nåede 78,4 milliarder dollars, som jo så er en stigning på hele 3 procent sammenlignet med 4. kvartal året før. Det er den alder største kvartalsomsætning Apple nogensinde har lavet. Deres overskuddet endte på hele 17,9 milliarder dollars, hvilket er 3 procent lavere end 4. kvartal året før.

iPhone 7 får rekordsalg

Det gode regnskab skyldes jo selvfølgelig det enormt høje salg af iPhonen. Hele 78,3 millioner iPhones blev der solgt, bare inden for de sidste 3 måneder af året. Det er en stigning på 5 procent i forhold til 4. kvartal året før. I USA, Japan, Australien, Vesteuropa og i Canada er salget steget med et tocifret procent og i andre lande endda mere, skriver Apple i deres regnskabsoplysninger.

Man mener dog at det var plus-modellerne der gjorde det, da hele 40 procent af alle de solgte iPhones var en plus.
Der blev solgt over 24 millioner eksemplarer. I forhold til iPhone 6S Plus, blev der solgt 15 millioner ud af de godt 74 millioner 6S’er, der blev solgt i samme kvartal.

Også salget af Apple Watch er godt. Apple kommer ikke med nogle præcise tal, men oplyser at salget i samme kvartal har sat ny rekord og overgået Apples forventinger. Derfor Apple ikke har kunnet producere nok ure til at klare den store efterspørgsel.

Gode salgsprocent mens andet går ned

Salget af Macs nåede 5,4 millioner som er 2 procent over sidste gang. Mens salget af iPads er faldet til 13,1 millioner som er 19 procent under sidste gang. Apple oplyser desværre ikke det præcise salgstal for Apple TV, men skriver at salget er faldende.

Det går også godt for Apple omkring salget i App Store og iTunes Store. Salget i denne kategori endte på hele 7,17 milliarder dollars i 4. kvartal, som er en stigning på 18 procent sammenlignet med året før i samme kvartal. Det vil så sige at Apples omsætning på tjenester, er lige så høj som deres salg af Macs. Apple skriver at de regner med at kunne fordoble salget af services i løbet af de næste fire år.

Markedet har taget godt imod Apples regnskab, og efter børsens lukketid er Apples aktier steget med 3%. Apple oplyser, at de forventer en omsætning på $51.5–53.5 milliarder i indeværende kvartal.

Apple oplyser at de forventer en omsætning på omkring 51-53 milliarder dollars i det nuværende kvartal.