Macbook pro 16
Fra Apple

Den 13 november lancerede Apple deres nye 16” Macbook Pro, som en gang for alle skal gøre det op med det mangelfulde bytterfly tastatur, der lige siden 2015 har været et stort problem for de nyere Macbooks. Men tastaturet er langt fra det eneste der er blevet opdateret på den nye Mac, der er blandt andet både stører batteri, nye højtalere og en indbygget mikrofon, der skulle være i studie kvalitet. 

Den nye Macbook pro 16” er ikke en nye serie af Macbook’s, men skal derimod erstatte den gamle 15” Macbook. Et af de synlige forskelle på de to, er den bredere skærm, der gør skærmkanterne smallere i siderne. Skærmen bliver på den måde tydeligt større, og får dermed et mere moderne udseende. Tykkelsen på Mac’en er steget til 1,62mm, som er bare 0,7mm tykkere end 15” versionen. Den ekstra tykkelse giver mulighed for at implementere det enorme 100 Wh batteri, som er proppet i den ellers tynde Macbook. 

Tastaturet

Tastaturlayoutet er lavet en smule om. Der er kommet en fysisk Escape tast, og piletasterne har fået den originale omvendte T-form. 

Men de store ændringer i tastaturet ligger under tasterne. Det problemfyldte ”Butterfly mekanisme” er blevet udskiftet med den mere robuste og stabile ”Scissor mekanisme”. Mange har nemlig oplevet problemer med, at deres taster har sat sig fast. Det skyldes, at bytterfly mekanismen er meget følsom over for støv og skidt. 

Foto: techtoday.dk

Scissor mekanismen, som er meget mere udbredt og brugt i stort set alle laptops, er derimod meget mere robust, men fylder også mere i computeren. ”Magic keyboard,” er hvad Apple kalder det nye tastatur, som egentlig bruger en gammel teknologi – en klassisk Apple strategi. Det er en længeventet opgradering som Macbook brugere har ventet længe på.

Læs også: Det flotte kvalitet læder sleeve til MacBook’en – til billige penge

Hvad er ellers nyt?

Udover nyt tastatur og større skærm er der også sket en stor opgradering i lyden. Højtalerne har fået et nyt system med 6 drivere, det er en imponerende opgradering. 6 drivere giver nemlig mulighed for at have to subwoofere, der kan virke modsat af hinanden, så der kan være dyb bas uden vibrationer i rammen.

Der er også blevet integreret en ny mikrofon, der efter Apple selv, skulle være i studie kvalitet. Der vil nok stadig aldrig være nogen, der indspiller en sang eller en podcast på en macbook, men det er et tydeligt tegn på hvor meget Apple stadig går op i de små detaljer.