Uber prøvede at snyde Apple uden held

Uber prøvede sidste år at snyde Apple med reglerne i App Store. Apple fandt hurtigt ud af det og Tim Cook handlede.

Uber er i Danmark kendt for, at drive forretning i strid med loven. De lever ikke op til loven omkring taxakørsel, og er derfor ikke længere i Danmark. I USA Laver de også ballade, det er bare på et meget værre plan. I en artikkel fra New York Times Skriver de, at Uber sidste år prøvede at snyde Apple. De skriver også, at Tim Cook var meget tæt på helt personligt, at smide Uber helt ud af App Store. Det ville ifølge New York Times have ødelagt firmaet totalt. Det gik dog ikke så galt. Uber ville gerne kører deres eget løb stik imod Apples regler. De ville kunne spore alle deres brugere med en helt bestemt telefon, ved hjælp af et fingeraftryk. Også selvom brugerne havde afinstaleret appen.

WV gjorde det samme – Snød deres testere

Uber fik en smart ide. De kunne sætte et såkaldt geohegn rundt om Apples hovedkvarter i Cupertino. Det vil sige at, hver gang Uber-appen blev brugt inden for geohegnet, som altså rent fysisk dækkede Apples hovedkvarter, var det digitale fingeraftryk usynligt. Uden for geohegnet, altså Apples hovedkvarter, fungerede alting normalt som Uber ønskede det. Uber gjorde altså sådan, at deres app overholdte alle Apples retningslinjer når det var Apples egne folk, inde i deres hovedkvarter der testede den, mens ellers ikke gjorde det. Det er lidt som VW’s metode til test, hvor der også var pillet ved funktionaliteten i testsituationer.

Uber troede altså, at Apples ingeniører ikke kunne se at Uber havde indbygget et fingeraftryk og dermed brød Apples regler. Så dumme var Apples folk dog ikke, så snyderiet blev hurtigt opdaget. Da det nåede hele vejen op til Tim Cook, ringede han til Ubers chef og bad ham om at komme til Cupertino. Cook skulle have sagt til chefen, at hvis Uber ikke ændrede deres app så den overholdte Apples regler, så ville appen blive smidt ud af App Store. Dette ville hurtigt fjerne hundredevis af millioner af Ubers kunder, hvilket de selvfølgelig ikke turde gamble med.