WWDC 2018

WWDC 2018 er ved at være her. Det er faktisk den 4. Juni kl ca. 19:00 og du kan følge live med på tidspunktet her: https://developer.apple.com/wwdc/ eller via dit Apple tv som har en app til det.

Vanen tro har Apple ikke fortalt hvad der skal tales om eller om der bliver udgivet nye produkter eller software på eventet. WWDC er en software konference så vi regner med at det her fokusset, selvom der tit er blevet udgivet helt nye produkter eller opdateret produkter til WWDC event alligevel. At dømme efter baggrunden billedet ligner det at det er softwaren i iOS og MacOS der bliver kigget på og ikke så meget andet.

Nogen få ting ved vi, iOS 12 og MacOS 11.14 bliver udgivet på WWDC 2018, det ved vi fordi det sker hver år, hvad de indenholder ved vi dog ikke.

iOS 12

Apple har talt meget om at de vil gøre iOS ligeså stabilt som det var engang, så mange skriver om at iOS 12 bliver mest af alt en ydeevne opdatering hvor vi får mere batteri og en hurtigere smartphone i stedet for nye funktioner, det skriver techradar fx. 

Når det er sagt så kommer der helt sikkert også nye funktioner til iOS 12, fx et nye design af hjemmeskærmen som stadig er stort set ens med den fra 2007, AR er ligesom de 2 sidste år et stort fokus og ny har de nye super hurtige iPhones gjort det endnu bedre at lave AR på sin iPhone.

Siri på iOS 12

Vi har hørt om nye stemmer det siger Siri i hvert fald selv, men om der sker andet ved vi ikke, Google viste for nyligt deres nye funktioner til deres assistent frem, og det var overvældende hvor meget den kan i USA i forhold til Siri, så vi gætter på nye funktioner og særligt flere af de samme som Google og amazones allerede har.

Læs også: Oneplus 6 er udkommet – Det ved vi efter lanceringen

MacOS

Vi ved ikke meget om hvad der sker med Mac’s, ud over et par nye Macbook pro’er med Intels nye 4 og 6 kernede CPU’er og måske endelig en Mac mini opdatering? 

Vi regner også med en lille opdatering af iMac’en og Macbook’en som begge bare får de nye CPU’er fra intel. Intel opdatere den CPU der bliver brugt i Mac mini, Macbook Pro 13” til en 4 kernet i stedet for de 2 den har i dag, så du kan godt regne med en meget hurtigere Macbook Pro. Det samme er sket med den processor fra Macbook Pro 15’en som er gået fra 4 til 6 kerner og iMac’s stationære CPU er også oppe på 6 kerner. Derfor bliver de nye CPU’er fra intel ikke bare 20% hurtigere som det sker hvert år men op til 50% hurtigere.
Vi regner dog med at de alle får billigere alternativer med en langsommere CPU.

Flere højtstående Apple folk, fx Tim Cook har også talt om en nye modulær Mac pro til erstatning for den fra 2014.

iPhone 11/9, se2

Der kommer nye iPhones, hvad de hedder ved vi ikke men vi regner med 3 nye iPhones det har macrumors en rigtigt god guide til her: Apple’s 2018 iPhones. Den første har samme størrelse og skærm som iPhone x men de 2 andre er helt nye. De er også billigere end X’eren og kommer med 6,1” og 6,5” skærme imod de nuværende på 4,7” og 5,5”, størrelsesforskellen bliver ikke stor fordi de bruger x’erens edge design, så selvom skærm størrelsen er noget større skulle iPhonesne ikke blive meget større. De får også alle sammen Face ID i stedet for Touch ID.

Vi regner også med en iPhone SE 2, der er både rygter om at den bliver ved med at have samme design og at den også får edge to edge design.

iPad

Vi har ikke hørt noget rigtigt om iPad’s men der er rygter om at både iPad pro’eren i 10.5” og 12,9” kommer med edge to edge skærm samt face ID, disse rygter er dog noget usikre da de svinger meget og flere blankt afviser dem.

Mackabler har et WWDC event i kødbyen i københavn på dagen, hvis du er interesseret.

Skrevet af Anders fra Mackabler, som har brugt de sidste 10 år på at gøre livet lettere for danske mac og iOS entusiaster eller novicer.